Ei Electronics vraagt aandacht voor koolmonoxide

Ei Electronics vraagt aandacht voor koolmonoxide
15 november 2017

Van 13 tot en met 30 november 2017 vragen Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting aandacht voor de gevaren en kenmerken van koolmonoxidevergiftiging, door middel van de koolmonoxidepreventie campagne ´Stop CO-vergiftiging´.  Als distributeur  van rook-, hitte- en koolmonoxidemelders weten wij wat het belang is van goede melders.   Wij maakten immers in 2015 al een indringende animatiefilm over de gevaren van koolmonoxide.

Ondeugdelijke CV-installaties
Jaarlijks overlijden gemiddeld 10 mensen aan koolmonoxidevergiftiging. Er zijn bijvoorbeeld tal van woningen in Nederland waar ondeugdelijke geisers of CV-installaties geïnstalleerd zijn. Anders dan gedacht, garandeert de aanschaf van een nieuwe CV-installatie geen 100% veiligheid. Windterugslag op de CV-afvoer, kleine gebruiksschades en onjuiste montage kunnen voor grote problemen zorgen. Door kieren in spouwmuren kan  het probleem van de buren bovendien ongemerkt ook jouw probleem worden! Bekijk de animatie die wij lieten maken.

Plaatsingsadvies melders
Er is in Nederland geen wetgeving die voorschrijft welke maatregelen genomen moeten worden om vergiftiging of overlijden door koolmonoxidegas te voorkomen. In opdracht van Brandweer Nederland en de Brandwonden Stichting deed het Instituut Fysieke Veiligheid onderzoek naar de koolmonoxidegevaren en dit leidde  eindelijk tot een correct, eenduidig en onderbouwd plaatsingsadvies voor de CO-melder. Het plaatsingsadvies vind je op de site van de brandweer..

Veiligbijkoolmonoxide.nl
Om onze film kracht bij te zetten, hebben we een speciale webpagina, met daarop alle feiten, weetjes en adviezen op het gebied van koolmonoxidegevaren. Alles wat een bewoner moet weten op één pagina, laagdrempelig en voor alle doelgroepen en leeftijden geschreven.

Naar campagne siteNaar campagne site

Vragen
Heb je vragen over de campagne, of over koolmonoxide(melders)? Stel dan je vraag aan één van onze rook- en koolmonoxide experts. Dat kan via tel. 038-46 98 233 of mail l.hekman@hemmink.nl