EMC-afscherming binnen de scheepsbouw

EMC-afscherming binnen de scheepsbouw
5 december 2019

Gezien de groeiende interesse voor elektromagnetische afscherming (EMC) binnen de scheepsbouw heeft Hemmink in november 2019 actief deel genomen aan de Europort 2019 in Ahoy Rotterdam.

EMC-afscherming wordt belangrijker

EMC-afscherming is ook binnen de scheepsbouw een belangrijk thema. Gezien de compactheid van de vele installaties op een schip, denk aan frequentieregelaars, omzetters, motoren en de vele spanning- en frequentieniveaus, is EMI immers snel geïnitieerd. De EMC-kabelwartels van Pflitsch bieden dan een betrouwbare oplossing voor ongewenste effecten van elektromagnetische interferentie.

Bezoekers hadden veel belangstelling voor de veelzijdige Pflitsch blueglobe EMC-kabelwartel met de montagevriendelijke TRI veer. Met name het brede kabelbereik, het aansluitgemak en de hoge bedrijfszekerheid van de Pflitsch blueglobe kabelwartel werden door de vele bezoekers beaamd.

EMC training

Op de Hemmink stand hebben wij uitgebreid stilgestaan bij de EMC-trainingen die Hemmink verzorgt voor werkvoorbereiders, paneelbouwers, industriële E-installateurs en eindgebruikers. Aan de hand van praktijkvoorbeelden demonstreren wij de impact van EMC-straling en de innovatieve oplossingen die Pflitsch hiervoor biedt.

Meer informatie

Onze accountmanagers Marcel ten Thije (regio Oost) en Haimy Schenk (regio West) komen graag bij je langs met een demobox. Hiermee laten zij graag het verschil in dempingswaarden zien bij toepassing van een standaard wartel, een EMC-kabelwartel en een TRI EMC-kabelwartel. Tijdens deze sessie bieden zij ook advies en hulp bij specifieke EMC-vraagstukken.

Vraag demo aanVraag demo aan
Industrie Hemmink