Martin Hemmink ambassadeur van sociale innovatie

Martin Hemmink ambassadeur van sociale innovatie
4 juli 2017

Donderdagavond 29 juni benoemde gedeputeerde Eddy van Hijum Martin Hemmink van Hemmink B.V. als één van de eerste zes pioniers van netwerk “De Pioniers, krachtclub voor ondernemend Overijssel.” Leden van dit netwerk zijn ambassadeurs van sociale innovatie, een initiatief van de Provincie Overijssel.

Social Innovatie
De economische ontwikkelingen gaan snel en de wijze waarop bedrijven hier op anticiperen is belangrijk. 75% van het innovatiesucces in Nederland wordt bepaald door sociale innovatie en 25% door technische innovatie (bron: Erasmus Universiteit). In Overijssel zijn ondernemers gevestigd die uitblinken op het gebied van technische én sociale innovatie. Reden voor de provincie om sociale innovatie uit te lichten en MKB ondernemers stimuleren gebruik te maken van elkaars ervaringen. “Investeer in mensen en maak optimaal gebruik van hun kracht. Dat maakt een bedrijf dynamisch, beter in staat te werven en klaar voor de toekomst,” aldus Eddy van Hijum.

Pioniers
De eerste Pioniers zijn Martin Hemmink (Hemmink in Zwolle), Elbert-Jan Hesse (Novon in Zwolle), Wim Swier (Food Connect en Kookjijofik in Almelo), Frank Landhuis (Almi, Vriezenveen) Antoinette Geusendam-Tanke (NTS Norma in Hengelo) en Hilbert Wiechers (Wiechers Wonen in Ommen en Dwingeloo). Deze zes Pioniers delen binnen dit netwerk ervaringen, tips en ideeën over sociale innovatie om andere ondernemers te motiveren concrete initiatieven waar te maken. Deze verhalen staan donderdag 6 juli vanaf 20.00 uur online op het platform www.jijenoverijssel.nl/depioniers. Ondernemers kunnen de Pioniers ook persoonlijk benaderen.

Hemmink B.V.
Bij Hemmink B.V. neemt sociale innovatie in de vorm van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling een centrale plaats in. Zij probeert al jarenlang de balans te vinden tussen economische, technische en sociale innovatie. Klanten, leveranciers en medewerkers waarderen dat, wat voor Hemmink een reden is om onverminderd te blijven investeren in de human capital agenda.

Het ambassadeursnetwerk De Pioniers is onderdeel van het programma versterken MKB en ondernemerschap, meer informatie over dit programma staat op www.overijssel.nl/mkb.