NVWA: “De koolmonoxidemelders van Ei Electronics zijn veilig”

NVWA: “De koolmonoxidemelders van Ei Electronics zijn veilig”
6 juni 2017

Zoals je wellicht heb meegekregen, is het rapport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit met betrekking tot koolmonoxidemelders woensdag 31 mei jl. uitgebracht. Naar onze verwachting scoorden de melders van Ei Electronics op alle punten goed en ze komen hiermee in de beste categorie die mogelijk is.

Veilig
We hebben desondanks toch gemerkt dat er veel vragen over dit onderwerp zijn, vandaar dat wij je even informeren over het volgende:
Rook- en koolmonoxidemelders redden levens. Veiligheid is dan ook van levensbelang. De koolmonoxidemelders van Ei Electronics zijn absoluut veilig. Dat blijkt uit het rapport van NVWA. Daarnaast voldoet fabrikant Ei Electronics aan de normen van BSI Kitemark KM 86596 (BSI is gerenommeerd testinstituut van de EN-normen). Alle koolmonoxidemelders voldoen aan de EN50291-1 en -2 en daarmee aan de strengste normen. Tevens worden alle melders in de fabriek 3x getest en iedere CO-sensor wordt individueel gekalibreerd. Er zijn dus voldoende ingebouwde certificeringen en veiligheidsprocedures om de veiligheid te waarborgen.

Vragen
Mocht je op basis van bovenstaande informatie toch nog vragen hebben over dit onderwerp, of wil je advies over onze of andere melders, neem dan vooral contact op met onze afdeling verkoop op telefoonnummer 038 – 4698 200 of via ons contactformulier. Zij zijn experts op dit vakgebied en kunnen je vast en zeker van de benodigde informatie voorzien. Je kunt ook terecht op www.eirookmelders.nl voor meer informatie over onze producten.
Ben je benieuwd naar het rapport van de NVWA of ons persbericht? Bekijk dan het nieuwsitem op onze website.