Open Bedrijvendag 2018

Open Bedrijvendag 2018
21 maart 2018

Afgelopen zaterdag 17 maart opende Hemmink, samen met de Technische Unie, Nooter en Breman, hun deuren voor de deelnemers van de Week van de Techniek. Tijdens deze dag konden leerlingen van groep 7, van regionale basisscholen in Zwolle, samen met hun ouders, familieleden en vrienden een kijkje nemen in de keuken van technische bedrijven. 

Week van de Techniek
De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen.

Open Bedrijvendag 17 maart
De week van de Techniek wordt afgesloten met De Open Bedrijvendag. Dit jaar vond deze dag plaats op 17 maart van 11.00 tot 16.00 uur op vijf verschillende locaties in de regio Zwolle. Op deze dag konden kinderen en ouders op een creatieve en interessante manier kennis maken met de techniek. Techniek gaat een steeds grotere rol in ons leven spelen en daarom kunnen we op termijn veel  gepassioneerde en gemotiveerde werknemers gebruiken. De Dag van de Techniek draagt eraan bij om het onderwijs en het bedrijfsleven aan elkaar te verbinden.

Dit jaar niet bij Hemmink zelf
Waar Hemmink de Open Bedrijvendag andere jaren op eigen locatie organiseerde, was het dit jaar bij de Technische Unie Zwolle. Binnen de deelnemende bedrijven was er animo om het evenement op één plaats te houden. Voor Hemmink, Nooter en Breman werd dit bij de Technische Unie. Het voordeel hiervan is het gemak voor de bezoekers en naar verwachting  grotere bezoekersaantallen. In totaal zijn er 508 bezoekers bij Hemmink, de Technische Unie, Breman en Nooter langs geweest, waaronder 214 leerlingen en 294 familieleden en/of vrienden.

Ei Electronics en Schnabl
Hemmink liet de leerlingen op een leuke en creatieve manier kennis maken met Schnabl en Ei Electronics. Aan de hand van verschillende filmpjes, banners en producten kregen de leerlingen meer informatie over hoe ze bijvoorbeeld hun huis kunnen voorzien van meer comfort en veiligheid. Of hoe ze slim en snel kunnen installeren. Ook weten ze nu hoe een rookmelder ervoor zorgt dat bewoners snel gewaarschuwd worden als er brand is. Daarnaast zijn de leerlingen ook zelf aan de slag gegaan; zij hebben een mooie tablet/ telefoon houder gemaakt.

We kijken terug op een erg leuke, creatieve, inspirerende en leerzame dag!